Escolha uma Página

У імя Госпада Ісуса Хрыста:

 

Пабойся Бога
і аддай яму славу

 

Бо прыйшла гадзіна суда Ягонага. І пакланяцца Таму, Хто стварыў неба і зямлю, і мора, і крыніцы водаў.

Для чытання цудоўнай кнігі ніжэй рэкамендуем фармат ePub. Спачатку вам патрэбна праграма для чытання ePub, напрыклад, бясплатны Kindle (Android, iOS адкрыецца ў новай укладцы). PDF-файлы напісаны гіганцкім шрыфтам, таму вы можаце без праблем чытаць іх на мабільным тэлефоне.

БОЙЦЕСЯ БОГА

Ніжэй прыведзены тэкст нашага першага міжнароднага відэа, ваша мова пакуль недаступная для перакладу відэа на Heygen.com.

Прэзентацыя

Даніэла (12): Я ніколі не хадзіла ў школу, мае бацькі выхоўваюць мяне дома, і я шчаслівая.

Даніэль (43) Я скончыў машынабудаванне ў Швейцарыі, але з улікам крызісу, да якога набліжаецца свет, я цяпер вырошчваю бананы ў Бразіліі

Бетсі (42): А я хрысціянка і шчаслівая жонка і маці. Верш, які ўздзейнічае на мяне: Які сэнс здабыць увесь свет і страціць душу? Або што дасць чалавек за душу сваю?

Даніэль: Дарэчы: я не член ніякай царквы, мяне выключылі за тое, што я занадта незалежны. Я імкнуўся ісці за Богам, не залежачы ад чалавечых арганізацый.

Евангелле

Ведаеце, Бог, якога вы адкінулі, гэта не сапраўдны Бог, а няякасна зробленая карыкатура на Яго. Сатана, д’ябал, які калісьці быў анёлам Божым, але быў выгнаны з нябёсаў, і які пануе ў гэтым свеце, з’яўляецца тым, хто паказвае Бога самавольным і жорсткім, які кажа: слухайся мяне, або я запячу цябе ў агні. Вораг дабра — той, хто малюе гэты вобраз. Яна памыляецца. Менавіта каб выправіць гэтае скажэнне  Бог паслаў Свайго Сына, каб паказаць свету, які Ён. Хрыстус запэўніў: Хто бачыў Мяне, той бачыў Айца, апісваючы сваю зямную місію, Езус сказаў: «Дух Пана на Мне, таму што Ён памазаў Мяне евангелізаваць бедных, Ён паслаў Мяне аздараўляць зламаных сэрцам. абвяшчаць вызваленне палонных і даванне зроку сляпым і вызваленне прыгнечаных». Гэта была Яго праца. Ён хадзіў, робячы дабро, аздараўляючы прыгнечаных сатаной. Бог настолькі палюбіў свет, што быў гатовы аддзяліцца ад свайго адзінага Сына дзеля рызыкоўнай місіі: жыць на зямлі 30 гадоў, з рызыкай таго, што Езус таксама будзе заплямлены грахом і страціць яго назаўжды. Усё гэта для таго, каб, калі план спрацаваў, мы маглі мець вечнае жыццё.

Ці магу я давяраць Бібліі?

Даніэль: Калі мне было 17 гадоў, я сказаў сабе: я веру, што Бог існуе і што Ён ёсць любоў. Але многія сусветныя рэлігіі вераць у нейкага Бога. Ці магу я сапраўды верыць, што Біблія – ​​гэта слова Божае? Ці магу я пабудаваць сваё жыццё на гэтым падмурку? Потым я адкрыў некаторыя доказы таго, што Біблія — гэта Божая кніга:

> Прароцтвы спраўдзіліся: у раздзеле пра статую Данііла 2 прадказваецца пераемнасць імперый і апісваецца іх, перш чым яны існавалі. Параўнайце гэта з энцыклапедыяй ці кнігай па гісторыі, і вы ўбачыце, што Біблія прадказвала ўзлёт і падзенне імперый Персіі, Грэцыі і Рыма, а таксама прадказала, калі прыйдзе Месія. Гэта дакладна споўнілася з Езусам Хрыстом.

>Археалогіяпацвердзілапраўдзівасцьбібліі.

— Скруткі Мёртвага мора, напісаныя да Хрыста. Яны пацвярджаюць дакладнасць і паслядоўнасць габрэйскай Бібліі на працягу тысячагоддзяў. Скрутак Ісаі двухтысячагадовай даўніны практычна такі ж, як і сёння ў Бібліі.

— Многія навукоўцы лічылі, што Давід быў міфам, якога ніколі не існавала. Пакуль не была знойдзена «Стэла Тэль-Дана», якая датуецца 9-м стагоддзем да нашай эры і згадвае «Дом Давіда»

— Маабіцкі камень “Стэла Меша” з 840 г. да н.э., знойдзены ў Іарданіі. У ім паведамляецца пра перамогі цара Маава над ізраільцянамі, што пацвярджае біблейскае апавяданне, якое змяшчаецца ў 3-й кнізе 2 Царстваў. У ім таксама спасылаецца на ізраільскага бога Іегову або Яу за 840 год да Хрыста.

— І я мог бы прадставіць іншыя, такія як камень Пілата, вавілонскія спісы рацыёнаў, у якіх згадваецца імя цара Ізраіля, цытадэль Давіда і тунэль Эзэкіі.

> Адзінка тэксту. Напісаная больш чым сарака рознымі людзьмі, у розных месцах і ў розны час, кожная частка далучаецца да іншых. Вы, напэўна, бачылі Біблію з такімі перакрыжаванымі спасылкамі. Біблія – ​​гэта цэлае, усё спалучаецца, асабліва вывучэнне з пакорай і малітвай.

> Вышэйшая адукацыя Бібліі: Дрэнныя людзі не маглі напісаць Біблію, бо яна іх асуджае. Ваш стандарт высокі, высакародны і патрабавальны. Пры гэтым яна не хавае недахопаў сваіх герояў. Калі б гэта была байка, каб набыць паслядоўнікаў, яна праславіла б сваіх герояў. Але не, гэта адкрыта паказвае заганы самых паважаных патрыярхаў, прарокаў і цароў.

> Ваш уплыў. Калі б Біблія была чалавечай кнігай, яна ніколі не магла б дасягнуць таго, што яна дасягнула ў свеце на працягу стагоддзяў. Ён аказваў і аказвае дабратворны, аздараўленчы і пераўтваральны ўплыў. Габрэі, скажам шчыра, лічацца заможнымі, таму што яны выконваюць законы Божыя. Сённяшні Захад развіты таму, што яго краіны перанялі біблейскія прынцыпы справядлівасці і працавітасці.

> Сведчанне Ісуса Хрыста: Ён пастаянна цытаваў і пацвярджаў Святое Пісанне. «Святое Пісанне не можа падвесці», — сказаў ён. Нават Быццё ён лічыў праўдзівай гісторыяй, што Бог стварыў свет за шэсць дзён, патоп і г.д. У сваім жыцці ён кіраваўся вучэннем Старога Запавету.

> І, нарэшце, сведчанне вопыту: паспрабуйце сябе быць хрысціянінам, і вы ўбачыце моц Слова Божага!

Пабойся Бога

Ведаеце, мы вельмі шчаслівыя, перавагі хрысціянства пераважваюць магчымыя страты. Таксама здзейсніце падарожжа з Творцам. Ён кажа: Я палюбіў цябе вечнай любоўю, таму я прыцягнуў цябе дабрынёй. Прыйдзіце да Мяне ўсе спрацаваныя і абцяжараныя, і Я супакою вас (Мц 11, 28)

Будзем шанаваць гэтага Бога любові, прапаноўваючы добраахвотную паслухмянасць і ад усяго сэрца. У рэшце рэшт, Евангелле – гэта сіла Божая для збаўлення. Ад чаго Бог хоча нас выратаваць? З нашых грахоў. Усім, хто прымае Яго, Хрыстус дае моц стаць Божымі дзецьмі і перастаць грашыць. Сёння і цяпер, калі верыць. Але што такое грэх? Слова Госпада кажа, што грэх – гэта парушэнне закона, гэта адзінае вызначэнне, якое дае нам Біблія. Грэх – гэта рашэнне пераступіць закон. У цэнтры Божага закону — дзесяць запаведзяў, першыя чатыры паказваюць, як мы выказваем сваю любоў да Бога, а другая табліца — любоў да бліжніх. Затым у кнізе Зыход і Левіт прадстаўлены дадатковыя інструкцыі, звязаныя з паўсядзённым жыццём і здароўем. Прыемна выконваць волю нашага Бога, бо Яго законы справядлівыя і добрыя.

Гэта як у дарожным руху: правілы і абмежаванні служаць нашай бяспецы. Правіла аб тым, што машына заўсёды павінна ехаць па тым баку шашы і спыняцца на чырвонае святло, — гэта не капрызы губернатара, а ўмоўнасці, якія нам на карысць. Таксама і запаведзі Пана разумныя і маюць сэнс.

Але мы не можам падпарадкавацца сваёй сілай. Гэта было б як жаданне пераплысці Атлантычны акіян на вяслярнай лодцы. Мы павінны дазволіць сабе памерці і дазволіць Хрысту жыць і слухацца ўва мне. Цяпер так, гэта дазваляе Богу ўдыхнуць у нас і рухаць нашу лодку наперад. Бойцеся Бога і аддайце Яму славу. Пашануйцеся Госпаду, бо прыйшла гадзіна суду Ягонага. Ісус амаль вярнуўся, Яго прышэсце будзе ў моцы і вялікай славе, і кожнае вока ўбачыць Яго. Езус сказаў: як маланка зыходзіць з усходу і з’яўляецца на захадзе, такім будзе прыход Сына Чалавечага. Наша магчымасць зрабіць усё правільна – гэта адзінае жыццё, якое ў нас ёсць, а потым наступае суд.

Афіцэр паліцыі, які выпісвае табе штраф за язду па няправільным баку дарогі, звычайна не мае на мяне асабістай крыўды. Ён не зрывае злосць на мне, а  забяспечвае выкананне закона. Сапраўды гэтак жа Бог любіць усе свае стварэнні. Калі Ён забярэ грэх са свету, ён таксама павінен будзе ліквідаваць усіх, хто чапляецца за грэх.

Душа, якая грашыць і не жадае выратавальніка, памрэ. Грэх – гэта парушэнне закона. Гэта парушэнне аднаго з загадаў Госпада. Езус не прыйшоў змяніць закон, ён яго выканаў. Ісус сапраўды парушаў правілы, прыдуманыя людзьмі, але не слова Божае. Ён сказаў: пакуль неба і зямля не мінуцца, ніводная ёта і ніводная рыса не мінецца з Закону, у канцы свайго жыцця сказаў: бойся Бога і захоўвай яго запаведзі, бо гэта абавязак кожнага чалавека. Бо ўсякую справу Бог прывядзе на суд і ўсякую таемную рэч, ці добрая яна, ці ліхая. (Эклезіяст 12:13)

Суд і мёртвыя

Ходзяць войны і чуткі аб войнах, жыццё такое крохкае. Калі мы пакінем гэтае жыццё, якія запісы мы пакінем? Мёртвыя не атрымліваюць другога шанцу. Слова Пана кажа: жывыя ведаюць, што памруць, а мёртвыя нічога не ведаюць. У магіле, куды ты ідзеш, няма ні працы, ні плана, ні ведаў, ні мудрасці ніякай. Дык цяпер, пакуль ты жывы, любі і шануй Бога і аддавай Яму славу, бо пачалася гадзіна суду.

Закон і субота

Пакланіцеся таму, хто стварыў неба і зямлю, і мора, і крыніцы водаў. Гэта нагадвае нам чацвёртую запаведзь: памятай дзень суботні, каб свяціць яго. Шэсць дзён працуй і рабі ўсю працу тваю, а дзень сёмы – адпачынак Яву, Богу твайму. Не рабі ў ім ніякай працы… Бо за шэсць дзён Яў стварыў неба і зямлю, мора і ўсё, што ў іх, а на сёмы дзень спачыў, таму Яў дабраславіў яго і асвяціў яго.

Сатана, д’ябал, калісьці быў анёлам святла на нябёсах, але гонар і зайздрасць запанавалі ў яго сэрцы, і ён пачаў ненавідзець Божы закон, маючы агіду да Яго праведных запаведзяў. Ён сцвярджаў, што анёлам гэты закон не патрэбны. І ён паўплываў на вельмі ўплывовую асобу ў Рыме, каб яна змяніла адну з Божых запаведзяў у выглядзе правакацыі. Хрысціяне да чацвёртага стагоддзя трымаліся суботы, у той жа дзень, што і габрэі. Сам Езус сказаў: маліцеся, каб пераслед не адбываўся ў суботу.

Вы калі-небудзь думалі, што ў кампаніі, дзе вы працуеце, раптам група супрацоўнікаў вырашыла, што хоча ўсю сераду быць бясплатнай? Ці не будзе гэта выклікам аўтарытэту дырэктараў?

Такім чынам, Папа загадаў змяніць дзень адпачынку з суботы, сёмага дня, на нядзелю, першы дзень тыдня. І ён выкарыстаў у якасці падставы той факт, што Ісус уваскрос у першы дзень. Больш за тое, для тагачасных католікаў субота нагадвала пра габрэяў, якіх ненавідзелі. Пэўны час і субота, і нядзеля захоўваліся як святыя. Але з цягам гадоў субота стала непрыемнай і пра яе не гаварылі, бо гэта быў дзень абмежаванняў, а нядзеля была днём радасці, таму першы дзень набыў папулярнасць. Гэта адбылося ў чацвёртым стагоддзі. Таксама была выдалена другая запаведзь катэхізіса, якая гаворыць не рабіць балваноў. І каб захаваць добрую колькасць дзесяці запаведзяў, Папа падзяліў дзесятую запаведзь на дзве. Але закон Гасподні дасканалы, гаворыцца ў псальме 19, любая змена – гэта абраза для неба. Сама прырода адчувае наступствы парушэння закона і тых, хто знішчае зямлю, кажа Ісая: Зямля смуткуе і сохне; свет слабее і вяне; яны аслабляюць найвышэйшага з людзей зямлі. На самай справе, зямля забруджаная з-за яе жыхароў, таму што яны парушаюць законы, змяняюць статуты і парушаюць вечны запавет.

Сёмы дзень, субота, – дзень Гасподні, лепшы дзень тыдня, дзень сям’і. Нават калі мы страцім працу, гэта пакажа, што мы любім Бога ўсім сэрцам. Ці былі б вы гатовыя страціць працу, каб выратаваць жыццё чалавека, якога вы любіце больш за ўсё тут, на Зямлі?

Заключэнне

Наш Творца кажа: нават калі маці забудзе дзіця, якое любіць, Я не забуду цябе (Ісая 49:15). Як я магу не любіць такога Бога?

Калі вы аддаяцеся гэтай любові, калі ваша «я» разбіваецца ў адказ на гэтую любоў, і вы пачынаеце добраахвотна падпарадкоўвацца, вы можаце быць ачышчаны ад сваіх грахоў, ахрышчаны акунаннем. Гэта сімвалізуе смерць свету і прыняцце жыцця, якое дае Айцец. Ён стварыў гэтыя крыніцы вады, каб амыць нас ад усякай нечыстасці.

Дзіця вуліцы, асірацелы, брудны, смярдзючы, быў прыняты ў багатую сям’ю. Яна атрымала духмянае мыла, ручнік, прыгожую ванну і чыстую вопратку. Але што рабіць, калі дзіця адмовіўся прымаць ванну або перастаў насіць старую вопратку? Такім чынам, каб увайсці ў Валадарства Нябеснае, нам трэба прыняць пэўныя ўмовы. Той, хто хавае свае правіны, ніколі не будзе мець поспеху, а хто прызнаецца і пакідае іх, той знойдзе міласэрнасць.

Мы пакідаем гэтую цудоўную электронную кнігу на гэтай старонцы, якая паказвае крок за крокам пераўтварэння. Як мець асабістыя адносіны з нябесным Айцом. Сёння, калі вы пачуеце голас Айца, не ачарсцвейце сэрцам сваім.

Памятаеце: які сэнс здабыць увесь свет і страціць душу?